Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Almanya’da Türk gazetecilerin gözaltına

Almanya’da Türk gazetecilerin gözaltına alınmasından sonra Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi, saat 16.30’da Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Almanya skandallarına devam ediyor…

Alman polisinin Sabah gazetesinin Frankfurt’taki ofisine düzenlediği baskında, gazetenin Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Haber Müdürü Cemil Albay gözaltına alınmıştı.

Bu olay üzerine Dışişleri Bakanlığı harete geçti.

Büyükelçi çağrıldı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya’nı Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

“Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz”

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sabah gazetesinin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün (17 Mayıs) gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz.

“Derhal serbest bırakılmalı”

Terör örgütü FETÖ’nün Almanya’daki faaliyetleri hakkındaki haberleri nedeniyle bir FETÖ mensubunun asılsız ihbarıyla hedef alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz.

“Çifte standartlı yaklaşımı ortaya koymaktadır”

Başarıyla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimlerinin ilk turu ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin hemen ardından, Alman makamlarının söz konusu basın mensuplarını, ifadeye dahi çağırmadan doğrudan gözaltına almalarını kasıtlı bir eylem olarak görüyoruz. Basın ve ifade özgürlüğü konusunda tüm dünyaya ders vermeye kalkan Almanya’nın özgür basına yönelik bu eylemi, çifte standartlı yaklaşımını ortaya koymaktadır.

Konuya ilişkin olarak Almanya’da gerekli girişimler yapılmış olup, güçlü tepkimiz bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de iletilmektedir.